Видове интериорни врати според размерите
Кухня със светъл под с тъмна врата

Видове интериорни врати според размерите

Решавайки да създадете своя мечтан дом, ще се сблъскате с толкова много стандарти, които трябва да спазвате. Един от тези стандарти е размерът на вратите. Ние мислим, че разпоредбите по никакъв начин не бива да Ви тревожат, защото няма да попречат на оригиналните дизайни и решения, към които се стремите.

Напротив, те съществуват, за да направят живота на живущите по-практичен и по-безопасен. Стандартните размери на вратите представляват минималният размер, който трябва да спазвате от съображения за безопасност. Въпреки това, винаги можете да увеличите тези граници по желание. От Вас зависи да останете със стандартните размери на вратите си или да направите промяна в отворите и да си закупите врати по поръчка.

​Размери на вътрешните врати

Има и няколко типа интериорни врати, предвид размерите им. Те включват следните конкретни видове:

  • класически размери на еднокрили врати;
  • нестандартни размери за двойни врати;
  • размери за врати за мокри помещения.

Всички видове имат един и същ стандарт за дебелината на крилото, който е 4 см.

Стандартен размер на интериорната врата

Интериорните врати на първо място е нужно да са практични след това, но не с по-малко значимост се нареждат изискванията към дизайна им.
Класическите параметри за стандартните интериорни врати са 80 см, като височината е около 200 см. В случай, че някои от домакинството използва инвалидна количка, вратата трябва да бъде широка поне 90 см.

​Двойна интериорна врата – размер

Двойните интериорни врати създават впечатлението за простор и престиж, тъй като са по-широки от стандартните размери на вратите.
Изработените по поръчка врати могат да бъдат с всякакъв размер, който предпочитате, стига да не са по-малки от минималните изисквания. Ако имате стандартни размери при строителството на отворите, но искате да притежавате по-широки двойни вътрешни врати, винаги можете да ги разширите, но преди това проучете, дали сградата го позволява.
При двойните интериорни врати е необходимо прецизно да се преценят размерите на крилата. Най-вече при избор на врата с орнаментна фрезовка. Симетрията там трябва да е перфектно разположена.

Размер на вратата на баня и тоалетна

Търсейки врати за баня и тоалетна знайте, че при тях няма стандартен размер. Можете да заложите на модел, който Ви допада най-много или този, който пасва на съществуващия отвор на вратата.

Въпреки това е прието, че размерите на тези врати са в следния диапазон – височина обикновено е 197-200 см и ширина, варираща между 60/80 см.

Обръщайки се към нас няма да се изправяте пред дилемата – красива или практична врата. И при двете предлагани серии интериорни врати – Гама и Граде, заедно можем да изберем перфектното решение за размер, стил и цвят. Вратите за баня също не са проблем, тъй като сериите са напълно съвместими и с мокрите помещения. При тях избирате алуминиева врата, но изглеждаща досущ като останалите Ви врати. Попитайте ни за вариантите и ще се убедите!

Сподели