Как да комбинираме хармонично интериорните врати, с цвета на пода и стените?
Цветови комбинации с вратите

Как да комбинираме хармонично интериорните врати, с цвета на пода и стените?

Когато решите да закупите нови интериорни врати, трябва да сте подготвени, че има основни правила за съчетаване на цветове. При планиране на ремонтни операции, е важно да изберете подходящите нюанси за своя дом. Подхода е такъв, че да изглежда хармонично, а не депресиращо и потискащо. Неправилната комбинация от цветовете на интериорните врати, пода, мебелите и стените в жилището, може да развали цялото впечатление от усилената Ви работа. Има няколко основни фактора, които трябва да спазвате, когато избирате подходящия цвят врати за Вас. Ако ги вземете предвид, ще имате красиво завършен интериор, която не само ще бъде уютен, а и хармоничен. С радост бихте посрещали своите гости, без да се притеснявате, дали биха се чувствали добре в дома Ви.

Основен фактор в обзавеждането на стаите, е да се внимава и избягва съчетаване на три или повече различни цвята в едно помещение. Знаем, че бялото е универсален цвят. Той се комбинира със всичко. Затова Ви препоръчваме, в случай че не можете да вземете решение към коя цветова линия да се насочите, да се спрете на белият цвят, който винаги е отлично и остроумно решение. С него риска да сбъркате е сведен до минимум. Има много цветови варианти на интериорната врати, но и дървесния декор е много красив, така че го имайте и него предвид. Цветовете на пода и интериорните врати е нужно да бъде съчетани добре, така че стилно и хармонично да допълват интериора на стаята. Тук ще се опитаме да Ви бъдем от полза със съвети за някои от основните цветови съчетания на вратите, стените и пода.

Тъмни врати, тъмен под, светли стени

От тъмните цветове лъха изисканост и стил, но не трябва да се прекалява с тях. Причина за това е, че тогава помещението ще се превърне в мрачно и неуютно. Ако сте замислили подобен интериор, със сигурност е нужно да добавите и светли тонове, които да контрастират на тъмния цвят. Много популярен сега е цвят „венге”. Той е особен с това, че неговите цветови вариации стигат от черно, кафяво до шикозното тъмнолилаво.

Светли врати, светли стени, светъл под

Винаги, светлите нюанси са създавали усещаме за простор, увеличавайки илюзионно, дори и най-малките помещения. Играта на цветовете е много важна за такъв тип стаи, защото те разширяват визуално пространството. Като в допълнение създават уют и хармония на жилището.

Интериорни врати в един стил

Светли врати, светли стени, тъмен под

Това е друга комбинация, чрез която ще допринесете за чувство на простор в стаите си. Светлата интериорната врата ще изглежда много свежо на фона на светли стени и контрастиращ тъмен под.

Тъмни врати, светли стени, светъл под

Този вариант на съчетаване на цветовете, е подходящ за по-големи помещения и коридори. Тъмните врати са класика, която остава на почит във времето. Те стоят солидно и тежко, като вдъхват на околните усещане за лукс и красота.

Цвета на интериорните врати – как да го изберем?

От дизайнерска гледна точка, е най-добре да изберете еднакви врати в един цвят и стил за всички помещения. Но как да стане това? Добро решение би било да използвате универсален цвят! Той би се съчетал идеално с всичко в жилището Ви. Цветовата гама за врати, предлагана в магазините, е богата и разнообразна, но това предполага задълбочено проучване.

Затова ще изброим най-популярните и най-предпочитани цветове за врати:

Кафяв

Кафявото може да се похвали с голямо разнообразие от нюанси: тъмнокафяво, светлокафяво, шоколадово, златистокафяво и др. Цветовете на мебелите не са за подценяване тук. Избягвайте повтарянето на цветовете! Ако обзавеждането Ви е светло, а подовата настилка има дървесен декор или е от дърво, тогава би се случило добра комбинация, в случай че и интериорната врата е също в подобен цвят. Не е задължително тоновете да съвпадат точно. Спокойно може да закупите малко по-светла или по-тъмна врата, в сравнение с този на пода.

Кафяви интериорни врати
Бял

Белите врати по перфектен начин се съчетават с цветове на пода – кафяво, бежово, черно или бяло. Разбира се и с всеки друг цвят! Важно е да съобразите, че белият цвят има студен и топъл нюанс. Изберете най-подходящото съчетание за Вашия под и мебели. Честа и модерна комбинация е бял цвят с дървесен декор.

Сив

Сивото има много нюанси и е един от най-предпочитаните цветове за интериорни врати. Перфектното съчетание се получава ако настилката на пода Ви е в еднакъв или подобен цвят.

Друго модерно решение е, интериорните врати да са в цвета на дограмата, но само ако не са бели.

Накрая можем да Ви посъветваме, че не винаги е необходимо да следвате модерното и да гоните най-новите новости в интериора. Следвайте основните правила и няма да сбъркате, дори да изберете класически модел и цвят! Важно е Вашето усещане и визия, но задължително направете план и проект какво искате, за да избегнете неприятни резултати.

Сподели