Какво е добре да наблюдаваме по време на монтажа
T 902 d

Какво е добре да наблюдаваме по време на монтажа

Вече сте закупили, както входната, така и интериорните врати. Изключително доволни сте от своя избор и възторжени, че сте попаднали на високо качество, красив дизайн, предпочитан цвят и приемлива цена. Чакайки деня на монтажа, обаче е необходимо да бъдете подготвени за още един ангажимент от изключителна важност. А именно да наблюдавате и за неговото качество.

Значение на монтажа

Колкото и странно да ви звучи, монтажът е от огромно значение за това дали ще се наслаждавате дълго време на вашите нови врати. Колкото и устойчиви модели да сте избрали, не биват ли сглобени добре, няма да останете доволни от крайния резултат. Поради тази причина, днес сме Ви подготвили няколко полезни съвета свързани с това, какво да наблюдавате по време на този жизнено важен процес.

prag

Успешен монтаж

За да бъде един монтаж сполучлив е необходимо да сте спазили препоръките на размерчика, които Ви е описал в работната карта спрямо размерите на зида. Ако не сте изпълнили дори само една от тях е възможно нещата да се отложат, тъй като има вероятност габаритите на закупените от Вас врати да не паснат на изградения строителен отвор. Почти задължително е подовата настилка да бъде предварително поставена, за да може крилата и касите да се подрежат прецизно до правилните сантиметри.

Не забравяйте, Вие сте тези, които носят отговорността да огледат вратите! Докато сравнявате дали моделите и цветовете са именно тези, които сте заявила в магазина, може да обърнете внимание и на покритието. Огледайте внимателно всяко едно ъгълче, за да се уверите, че всичко е наред.

Следете монтажа

Наблюдавайте стриктно монтажа! Обърнете внимание на всеки един елемент като например: прецизно ли са подрязани первазите под 45 градуса и има ли разминаване в сглобката; всички крила затварят ли се леко без никакво напрежение; ако някоя от заключващите системи заяжда, то проблемът трябва да се отремонтира веднага и още има ли скърцащи панти или останала монтажна пяна/лепило по някоя от вратите.

Когато вече сте проверили всичко с участието на монтажната група, разбира се, чак тогава можете спокойно да разпишете приемо-предавателния протокол и да стиснете ръце с момчетата, доволни от добре свършената работа.

Сподели