Няколко стъпки за избор на интериорни врати
Бели интериорни врати на цветна стена.

Няколко стъпки за избор на интериорни врати

Замисляйки се имаме ли нужда от нови врати и дали има смисъл да се сменят и какви да са те, е хубаво да помислим над няколко важни въпроса:

  • Какъв ще е дизайнът на апартамента/жилището?
  • Каква сума бихме могли да заделим само за смяна на вратите?
  • Какви помещения имаме в жилището?
  • От какъв материал да са произведени новите ни врати?
  • Какъв ще бъде цветът им?
  • С каква посока на отваряне да бъдат те?

Как да изберем подходящата врата?

кафява дървена интериорна врата, бяла стена

Винаги е важно вратите да бъдат съобразени с всеки детайл в дизайна. Необходимо е внимателно да се избират, поради невъзможността да се направят корекции след монтажа им и трябва да се съобрази и стилът на помещението с вратите.

Относно сумата, която е необходимо да се задели за вратите. Средната стойност на една интериорна врата варира на цени от 350 до 500 лв., но тук е необходимо да сме наясно, че всичко зависи от материала на производство. Хубаво е и да се добавят още към 50 лв. за всеки случай. Та, като казахме материал, от който е произведена вратата – тук е хубаво да насочим вниманието си върху това, че те могат да се произвеждат от HDF плоскости с оребрен пълнеж , а може да се направят от истинско дърво . Вторият вариант е доста по-скъп и не толкова бърз, защото е необходимо изчакване около 6 месеца за производството им.

Важни ли са цветовете и посоката на отваряне при избор на интериорни врати?

„Цветовете и посоките на вратите не са толкова важни!“ – казват някои хора, обаче това е абсолютно грешно мнение. Хубаво е да наблегнем, че е правилно да се избират врати в една цветова гама , т.е. да няма сблъсък между топлите и студените цветове.

Обръщайте особено внимание и на посоките, защото определянето на правилната посока на отваряне, ще спомогне за спестяване на повече място в определени помещения, както и удобство при отварянето на вратите.

И запомнете, винаги започвайте ремонтa с добро настроение и с много търпение!

Сподели